5 abril 2016

Situació projectes de cooperació al desenvolupament

Al període 2014-2015 la nostra associació ha donat suport a tres projectes de cooperació internacional per al desenvolupament.

 

 

 

 

 

Curs internacional de control de la malaltia de Chagas

xinxa

Vam presentar aquest projecte a l’Ajuntament de Caldes de Montbui el qual va ser aprovat a càrrec del pressupost de l’any 2014.

Aquest projecte pretén ajudar a millorar la forma de lluitar contra la malaltia de Chagas per part de les administracions responsables de la salut pública a diferents països. L’aportació que fem des de Caldes no és molt important des d’una perspectiva econòmica, però ho és com facilitadora del procés.

Des de Caldes participem en la primera fase del treball a realitzar: el disseny del curs i la preparació del material pedagògic.

Per ara s’ha constituït l’equip de coordinació, s’ha realitzat el disseny esquemàtic de l’estructura del curs, s’ha creat el grup de responsables acadèmics del curs i s’ha dissenyat el programa acadèmic.

El projecte és una iniciativa i responsabilitat del Programa de Control de la Malaltia de Chagas del Departament de Control de Malalties Tropicals Desateses de l’OMS del qual n’és responsable el metge calderí Pere Albajar Viñas.

Amplieu la informació a la nostra web.

 

Inici d’activitats formals a l’escola de formació professional de M’lomp i Loudia

01 Conreus hortícoles i monitors del centre

Un projecte en l’àmbit educatiu a la Casamance, Senegal, que té ja un llarg recorregut i que compta amb el suport de l’Ajuntament de Caldes, entre d’altres, i que tindrà continuïtat al 2016 (aprovat dins la convocatòria de subvencions a projectes de cooperació, any 2015).

Rehabilitades les instal·lacions velles del centre agrícola, s’han creat noves estructures ramaderes, agrícoles i formatives, alhora que s’ha avançat en els tràmits per aconseguir el reconeixement dels estudis oficials de formació professional. Veieu l’actualització a la darrera entrada del blog: http://josepartigas-senegal.blogspot.com.es/. També trobareu informació del projecte a l’apartat del nostre web prement aquí.

 

Projecte de reconstrucció de Bhimphedi, Nepal. Fase 1

Terratremol2

Un projecte de reconstrucció antisísmica en resposta al tràgic terratrèmol d’abril de 2015 al Nepal. El projecte pretén enfortir la comunitat de Bhimphedi per tal de dotar-la de més capacitat de resposta davant dels terratrèmols donada la situació de risc en la que es troba.

El projecte s’inicia també amb el suport de l’Ajuntament de Caldes (aprovat dins la convocatòria de subvencions a projectes de cooperació, any 2015). En aquest cas, la nostra associació hi ha afegit una part de fons propis per cobrir part del pressupost del projecte juntament amb altres actors.

Coneixeu el projecte a l’apartat propi de la web.