Actes

10 març 2018

Projecció documental “Madres Invisibles”

El dissabte 10 de març Caldes Solidària i Amics dels Infants del Marroc organitzen el passi del documental “Madres Invisibles” del director Lorenzo Benítez a les 18:30 a la Sala de les Cuines de Can Rius.

 

Aquest acte conjunt és fruit del treball entre les dos entitats arran de la col·laboració en el projecte de cooperació al desenvolupament “Aïn Sebaa -Acompanyament de mares solteres i llurs infants i inserció sociolaboral” que es du a terme al Marroc. Aquest projecte té el suport financer de l’Ajuntament de Caldes de Montbui per mitjà de la subvenció de la convocatòria 2017 a projectes de cooperació. Amplieu informació prement aquí.

 

El documental tracta una problemàtica al Marroc que pateixen les dones i el seus fills en la qual s’intenta incidir en aquest projecte. Fou rodat en diverses ciutats del Marroc i narra l’experiència de Hafida, mare soltera a Tànger.
Actualment, Caldes Solidària, en col·laboració amb Amics dels Infants del Marroc i el suport econòmic de l’Ajuntament de Caldes, manté un projecte de cooperació internacional a Casablanca per promoure els drets de les dones i els infants i prevenir-ne l’abandonament a través de la rehabilitació socioeconòmica de les mares solteres. La contrapart i executora del projecte és Association Solidarité Féminine, fundada per la coneguda activista Aicha Ech-Channa, que des de 1985 treballa a la regió Grand Casablanca donant suport i oferint recursos i formació a milers de mares solteres. La dura realitat d’aquestes dones, refusades per l’entorn familiar i social, i discriminades legalment i econòmicament és el teló de fons sobre el qual es
desenvolupa la història de lluita personal i esperança de la protagonista

 

L’argument, tal com apareix a la seva web és:
Hafida es madre soltera en Tánger. Huyó de casa cuando se quedó embarazada. Años después se ha convertido en educadora de salud reproductiva y sexual y vuelve a su ciudad, El Jadida, con su hijo. Los hombres de la familia rechazan su maternidad. El sexo fuera del matrimonio es un delito en Marruecos. La ley señala a las madres solteras como putas y a sus hijos como bastardos. Son las portadoras de los estigmas y los tabúes más profundos de la sociedad marroquí.

 

Lloc: Sala de les Cuines de Can Rius - - Caldes de Montbui

Horari: 18:30

Organitzador: Caldes Solidària i IMA

Preu: Lliure