Actes

8 setembre 2017 - 29 setembre 2017

Exposició a Caldes “Els altres refugiats”

El divendres 8 de setembre a les 20:00 al Centre Cívic i Cultural de Caldes presentem l’exposició “Els altres refugiats”, treball fruit del projecte de cooperació per al desenvolupament impulsat per la Universitat Politècnica de Catalunya i finançament de Caldes Solidària i el CCD.

 

Des de 1991, un dels objectius de  Caldes Solidària és treballar per la Pau. La violència no es pot combatre amb violència. La violència es combat amb justícia, amb cooperació, amb coneixement mutu.

Vivim uns dies convulsos, els atemptats terroristes a Catalunya ens recorden un cop més que vivim en un món globalitzat. Atemptats iguals o pitjors maltracten sovint població a Afganistan, a Síria, a Nigèria,… No podem romandre com si res estigues passant.

La violència provoca mort i provoca que milions de persones hagin de fugir de les seves llars. Refugiats i desplaçats són cada cop més nombrosos.  A finals de 2015 eren 65.3 milions de persones. 65 milions!!!

Avui sovint es parla dels refugiats que lluiten per arribar a Europa, persones maltractades, a qui es vulneren els drets humans, aquesta és tan sols una petita part del problema humanitari.

En l’exposició “Els altres refugiats” volem conèixer els refugiats que ni tan sols poden intentar arribar a Europa, són els més nombrosos, els més pobres i els més oblidats. Visitarem un camp de refugiats a Jordània i un assentament informal al Líban, coneixerem una mica al dia a dia de les persones que hi romanen, entendrem una mica més la realitat.

 

Podreu visitar l’exposició al Centre Cívic i Cultural del 8 al 29 de setembre de 17 h a 20 h. El dia 8 a les 20 h a la sala d’actes de l’Escola de Música, les autores de l’exposició, Marta Fernández (arquitecte) i Núria Pedrós (enginyera de sistemes biològics i màster en salut pública), ens explicaran quina es la realitat que viuen els refugiats a Jordània i al Líban. Veniu!!! Parlarem del que hem de fer a Caldes per seguir treballant per la Pau.

L’exposició és un dels resultats d’un projecte de cooperació per al desenvolupament (més informació prement aquí) impulsat per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), amb finançament del Centre de Cooperació per al Desenvolupament (UPC) i de la ONG Caldes Solidària. El projecte s’ha dut a terme conjuntament amb  la German Jordanian University (Jordània) i la Lebanese University (Líban).

www.elsaltresrefugiats.org

Lloc: Centre Cívic i Cultural - C/ Buenos Aires 16-18 - Caldes de Montbui

Horari: Dilluns a divenres de 17:00 a 20:00

Organitzador: Caldes Solidària

Preu: Entrada lliure